ANTALYA / KAŞ - Kınık Yurdusev Ulus Ortaokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ
Okulumuz Kınık Göçebeler İlkokulu adı ile 1970 yılında beldemiz hayırseverlerinden Mehmet Göben'e ait beton karma üç odalı tek katlı bir binada Eğitim ve Öğretim faaliyetlerine başlamıştır. 1973 yılında vatandaş – devlet iş birliği ile yapılan beş sınıflı iki katlı binada Eğitim – Öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 1977 yılında ise aynı binada Kınık Ortaokulu açılmış ve birinci kademe öğrencileri sabahçı ve ikinci kademe öğrencileri öğleci olmak üzere uzun yıllar hem ilkokul hem de ortaokul olarak hizmet vermiştir.
2003 yılında doğan ihtiyaçtan dolayı 10 derslikli yeni bir bina yapılmış ve okulumuz Yurdusev Ulus İlköğretim Okulu adı ile iki binada hizmet vermeye başlamıştır. Okulumuz adını, okulumuz arsasını bakanlığımıza okul yapılması amacı ile hibe eden ve bugün de hemen okulumuzun yanı başında yaşamını eşi, kızı, damadı ve torunları ile sürdüren Yurdusev Ulus teyzemizden almıştır.
Okulumuz 2009-2010 Eğitim Öğretim yılına 1 Müdür, 1 Müdür Yardımcısı, 26 Öğretmen ve 1 Hizmetli ile hazır durumdadır. Okulumuzda bu öğretim yılında 573 Öğrenci öğrenim görmektedir. 1. kademede 10 sınıf, ikinci kademede 9 sınıf ve iki ana sınıfı şubesi ile hizmet vermektedir.
Okulumuz Antalya ili Kaş ilçesi Kınık Beldesinde Göçebeler Mah. Yurdusev Cad. Ulus Sok. No:18'de faaliyet göstermektedir.

Yayın: 26.10.2013 - Güncelleme: 05.10.2022 15:13 - Görüntülenme: 280